FESTINEWS

Iets meer dan 50 DAGEN VOOR DREAMVILLE

Met nog iets meer dan 50 dagen te gaan kan je je nu al kandidaat stellen voor DreamVille

BE A PART OF THE MADNESS

geef je kandidatuur door

Al opgenomen in de poule? Zet je nu kandidaat via Beeple.

meld je aan

Nieuw bij FestiCrew? Schrijf je hier in.

FESTI OP TV   

Je hebt het misschien al zien passeren, want op 6 maart waren we te zien op het regionale nieuws en we staan opnieuw in de krant! Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar een heleboel jobstudenten om ons het komende festivalseizoen te vergezellen op de gezelligste, mooiste, grootste, duurzaamste, ... festivalcampings in Europa. 

Check het fragment hier:

https://www.gva.be/cnt/dmf20240306_94468049

Nieuwe collega's

LISA

Crew Coördinator

FestiCrew


Lisa deed in 2023 enkele maanden stage en maakt sinds november '23 deel uit van het FestiCrew-team!

Sylvan

Jr Production Manager

FestiTent


Na 2 jaar student-coördinator was het tijd voor Sylvan om vast aan de slag te gaan bij FestiTent! 

Jérémy

Digital Content Creator

FestiTent


Sinds oktober 2023 zet Jérémy de tent in onze content!

Wouter

Operationeel Coördinator

FestiCamp


Wouter zette zijn eerste stappen in de zomer van 2023 en is sinds november 2023 aan de slag als Operationeel Coördinator bij FestiCamp.

Maarten

Jr Production Coordinator

FestiTent


Maarten heeft ruim 12 producties meegewerkt met FestiTent in 2023. Daarom dat hij sinds februari '24 het productieteam aanvult bij FestiTent.

20Y OF FESTI

November 2023

20 jaar geleden produceerde Geert Naudts zijn eerste festivalcamping. Ter ere van deze gebeurtenis organiseerden we #20YFesti, een groot feest bij FestiService! 🎂

Samen met 100 genodigden vierden we 20 jaar FestiCamp en 10 jaar FestiTent. We zouden graag onze oprechte dankbaarheid willen uiten aan ieder van jullie die deze mijlpaal zo speciaal heeft gemaakt. 🙌 Jullie aanwezigheid, enthousiasme en deelname hebben de festiviteiten tot leven gebracht en hebben de dag onvergetelijk gemaakt. 💪

We kijken ernaar uit om samen nog vele jaren te mogen vieren. 🚀


Dit was 2023

Oktober 2023

Het festivalseizoen van 2023 was een onvergetelijk avontuur vol met geweldige momenten en herinneringen die we voor altijd zullen koesteren. Samen met FestiCamp en FestiTent, hebben we met meer dan 450 bruisende studenten en flexijobbers samengewerkt om festivalcampings om te toveren tot epische feestzones. Na ruim 160 dagen non-stop plezier op meer dan 45 festivals, is het hoog tijd om even stil te staan en het glas te heffen op een waanzinnig seizoen!


We begonnen onze reis in april 2023 en hebben allerlei festivals aangedaan, van nieuwkomers zoals Les Ardentes en Parookaville tot oude bekenden zoals Rock Werchter en het onovertroffen DreamVille. Dankzij jullie tomeloze inzet hebben we festivalgangers niet alleen een onvergetelijke muzikale ervaring bezorgd, maar ook een geweldige tijd op de camping geboden.


Laten we terugkijken op het festivalseizoen dat ons heeft doen lachen, geld doen verdienen én genieten. Het is tijd om herinneringen te delen, te proosten op onze prestaties en vol verwachting uit te kijken naar wat de toekomst ons brengt. We kunnen niet wachten om jullie allemaal te zien in 2024, terug vanaf eind maart op Paaspop! Bedankt voor jullie geweldige inzet!


📸 Heb jij trouwens nog geweldige kiekjes van afgelopen festivalseizoen? Aarzel niet om deze met ons te delen via onderstaande knop"Koen 'Koekie' en ESTEBAN 'BUENO' op camping INFERNO"

Juni 2023

Op dan naar camping Inferno, waar het uitzicht ietwat anders is dan op de Boneyard. Er heerst meer structuur en het is overduidelijk dat de uniforme tentjes geplaatst zijn door een firma en niet door de bezoekers zelf. "Dat klopt," bevestigen campingmanager Koen Luyten (33) en zijn collega Esteban Zàrate Garay (25). Zelf verkiezen ze de bijnamen 'Koekie' en 'Bueno'. "Met FestiCamp doen wij zo'n 26 campings per jaar, dus we zijn eigenlijk festivalexperts. Dit jaar heeft Graspop ons gevraagd om te helpen deze camping wat te optimaliseren en dat hebben we met alle plezier gedaan."


Wat maakt camping Inferno nu zo anders dan Metal Town of Boneyard? "Vooral sfeer en gezelligheid staan hier centraal," licht 'Bueno' toe. "Het is niet gewoon een wei met een paar lichtmasten waar mensen hun tent neer kunnen gooien. Het gaat om de ervaring van begeleid te worden naar je slaapplaats door onze 'hospitality experts', die ook helpen om je bagage te dragen zodat je niet eindeloos hoeft te sleuren in de hitte. Op die manier begin je het festival niet met een slecht humeur. En die lijn trekken we het hele weekend door. We zorgen dat er 's avonds een vuurtje is, dat je genoeg kunt drinken aan onze bar en dat er mooie lichtjes hangen, opdat iedereen nog rustig kan nagenieten van de muziek. Hoewel het soms ook betekent dat we mensen, wanneer ze 's avonds binnenkomen, letterlijk fysiek moeten begeleiden naar hun tent omdat ze iets te diep in het glaasje hebben gekeken (lacht)".


En die gezelligheid kunnen de bezoekers uiteraard ook zelf creëren. "Vanmorgen begon één van onze vrijwilligers plots met wat gasten ochtendgymnastiek te doen," aldus Bueno. "Ze waren zelf hun hoofd aan het losmaken om later goed te kunnen headbangen. En dat is het leuke: als wij ons best doen om het gezellig te maken, komen mensen uiteindelijk zelf met dat soort dingen af. De gezelligheid groeit organisch."


Koen valt hem bij: "Dit is ook echt een heel fijn publiek om mee te werken. Het zijn allemaal mensen die oprecht waarderen wat je voor hen doet. De Graspoppers hebben mijn hart gestolen."


-een greep uit het artikel van Jasper Van Der Schoot (HLN) - 17/06/2023 

Volledig artikel: https://www.hln.be/dessel/video-tandjuwelen-dode-celebrities-en-een-kroon-van-bierblikjes-op-de-campings-van-graspop-die-metalheads-hebben-mijn-hart-gestolen~a0e535dc/

"FESTICAMP WAS ON FIRE"

Maart 2023

De beste crew krijgt je niet door af te wachten maar door te investeren in onze jobstudenten en werknemers.

Afgelopen week hebben we met onze coördinatoren, Crewchiefs en hosts een opleiding gevolgd voor kleine blusmiddelen. Vereniging Voor Verkeersveiligheid VZW heeft voor ons een specifieke opleiding ingericht hiervoor met focus op camping gerelateerde omstandigheden.
We hopen het nooit nodig te hebben maar zijn alleszins geruster op onze jobs door deze training.Gezocht: 1.000 jobstudenten                                                    

Maart 2023
Afgelopen weken kwam FestiCrew in de krant, we verschenen met onze oproep bij meerdere kranten en haalden zelfs het nieuws en de radio. Onze boodschap is duidelijk: studenten gezocht voor het komende festivalseizoen. Samen met jullie proberen we onze kaap van 1000 studenten te bereiken om er deze zomer samen een geweldig FestiSeizoen van te maken.

Zag jij onze artikels al passeren? Check ze hieronder en deel ze:

BEEPLE

Februari 2023

Vanaf dit jaar schakelen we over op een nieuwe planningstool. Het eerder gekende Book’u wordt vervangen door Beeple. Met Beeple gaan er meer functionaliteiten mogelijk zijn waarmee we onze planning voor FestiCamp en FestiTent optimaliseren.


Vul nu je profiel aan op Beeple door te surfen naar: planning.festicrew.be (zet ‘m ineens tussen je favorieten) en geef je eerste beschikbaarheden alvast door.

Log in