FESTINEWS

20Y OF FESTI

20 jaar geleden produceerde Geert Naudts zijn eerste festivalcamping. Ter ere van deze gebeurtenis organiseerden we #20YFesti, een groot feest bij FestiService! 🎂

Samen met 100 genodigden vierden we 20 jaar FestiCamp en 10 jaar FestiTent. We zouden graag onze oprechte dankbaarheid willen uiten aan ieder van jullie die deze mijlpaal zo speciaal heeft gemaakt. 🙌 Jullie aanwezigheid, enthousiasme en deelname hebben de festiviteiten tot leven gebracht en hebben de dag onvergetelijk gemaakt. 💪

We kijken ernaar uit om samen nog vele jaren te mogen vieren. 🚀


SEIZOENSEINDE 2023

Het festivalseizoen van 2023 was een onvergetelijk avontuur vol met geweldige momenten en herinneringen die we voor altijd zullen koesteren. Samen met FestiCamp en FestiTent, hebben we met meer dan 450 bruisende studenten en flexijobbers samengewerkt om festivalcampings om te toveren tot epische feestzones. Na ruim 160 dagen non-stop plezier op meer dan 45 festivals, is het hoog tijd om even stil te staan en het glas te heffen op een waanzinnig seizoen!


We begonnen onze reis in april 2023 en hebben allerlei festivals aangedaan, van nieuwkomers zoals Les Ardentes en Parookaville tot oude bekenden zoals Rock Werchter en het onovertroffen DreamVille. Dankzij jullie tomeloze inzet hebben we festivalgangers niet alleen een onvergetelijke muzikale ervaring bezorgd, maar ook een geweldige tijd op de camping geboden.


Laten we terugkijken op het festivalseizoen dat ons heeft doen lachen, geld doen verdienen én genieten. Het is tijd om herinneringen te delen, te proosten op onze prestaties en vol verwachting uit te kijken naar wat de toekomst ons brengt. We kunnen niet wachten om jullie allemaal te zien in 2024, terug vanaf eind maart op Paaspop! Bedankt voor jullie geweldige inzet!


📸 Heb jij trouwens nog geweldige kiekjes van afgelopen festivalseizoen? Aarzel niet om deze met ons te delen via onderstaande knop"Koen 'Koekie' en ESTEBAN 'BUENO' op camping INFERNO"

Op dan naar camping Inferno, waar het uitzicht ietwat anders is dan op de Boneyard. Er heerst meer structuur en het is overduidelijk dat de uniforme tentjes geplaatst zijn door een firma en niet door de bezoekers zelf. "Dat klopt," bevestigen campingmanager Koen Luyten (33) en zijn collega Esteban Zàrate Garay (25). Zelf verkiezen ze de bijnamen 'Koekie' en 'Bueno'. "Met FestiCamp doen wij zo'n 26 campings per jaar, dus we zijn eigenlijk festivalexperts. Dit jaar heeft Graspop ons gevraagd om te helpen deze camping wat te optimaliseren en dat hebben we met alle plezier gedaan."


Wat maakt camping Inferno nu zo anders dan Metal Town of Boneyard? "Vooral sfeer en gezelligheid staan hier centraal," licht 'Bueno' toe. "Het is niet gewoon een wei met een paar lichtmasten waar mensen hun tent neer kunnen gooien. Het gaat om de ervaring van begeleid te worden naar je slaapplaats door onze 'hospitality experts', die ook helpen om je bagage te dragen zodat je niet eindeloos hoeft te sleuren in de hitte. Op die manier begin je het festival niet met een slecht humeur. En die lijn trekken we het hele weekend door. We zorgen dat er 's avonds een vuurtje is, dat je genoeg kunt drinken aan onze bar en dat er mooie lichtjes hangen, opdat iedereen nog rustig kan nagenieten van de muziek. Hoewel het soms ook betekent dat we mensen, wanneer ze 's avonds binnenkomen, letterlijk fysiek moeten begeleiden naar hun tent omdat ze iets te diep in het glaasje hebben gekeken (lacht)".


En die gezelligheid kunnen de bezoekers uiteraard ook zelf creëren. "Vanmorgen begon één van onze vrijwilligers plots met wat gasten ochtendgymnastiek te doen," aldus Bueno. "Ze waren zelf hun hoofd aan het losmaken om later goed te kunnen headbangen. En dat is het leuke: als wij ons best doen om het gezellig te maken, komen mensen uiteindelijk zelf met dat soort dingen af. De gezelligheid groeit organisch."


Koen valt hem bij: "Dit is ook echt een heel fijn publiek om mee te werken. Het zijn allemaal mensen die oprecht waarderen wat je voor hen doet. De Graspoppers hebben mijn hart gestolen."


-een greep uit het artikel van Jasper Van Der Schoot (HLN) - 17/06/2023 

Volledig artikel: https://www.hln.be/dessel/video-tandjuwelen-dode-celebrities-en-een-kroon-van-bierblikjes-op-de-campings-van-graspop-die-metalheads-hebben-mijn-hart-gestolen~a0e535dc/

Bijna Zomer
Is er nog plaats?
Ja, ik wil!
Bijna Zomer

BIJNA ZOMEr!

Met dat goeie weer en de examens bijna achter de rug durven we toch stellen dat de zomer daar bijna is. We kijken nu al met veel enthousiasme terug op de geweldige projecten die we al achter de rug hebben. Het was een geweldige start van het seizoen, maar nu kijken we naar de grootste uitdagingen van de zomer!


We willen graag een speciale shout-out geven aan de vertrouwde gezichten die we al meerdere keren hebben mogen verwelkomen op onze verschillende projecten dit jaar. Jullie hebben keer op keer bewezen dat jullie een onschatbare toevoeging zijn aan ons team, en we willen dit jaar iedereen de kans geven om elkaar vaker te zien op onze projecten.


Is er nog plaats?

IS ER NOG PLAATS?

Onze planningen raken snel gevuld en we zijn trots om te zien dat onze teams vanaf heden quasi non-stop ergens aan de slag zijn. Maar we willen jullie eraan herinneren dat er nog steeds enkele open plekken zijn waarop je je kandidaat kunt stellen. Het is ons doel om dit jaar iedereen de mogelijkheid te bieden om meerdere keren deel uit te maken van ons team en samen onvergetelijke herinneringen te creëren.


Dus, als je erover nadenkt om deze zomer opnieuw deel uit te maken van onze FestiFamily, wacht dan niet te lang! We willen je aanmoedigen om je kandidaat te stellen en je plek veilig te stellen voordat de planningen volledig bezet zijn. Dit is jouw kans om deel te nemen aan de unieke studentenjob die alleen wij kunnen bieden


Ja, ik wil!

NIET TWIJFELEN, DOEN!

Wij geloven in teamwork, plezier en het creëren van onvergetelijke herinneringen op de festivalcampings. Je zult een belangrijke rol spelen bij het faciliteren van een comfortabele en aangename omgeving voor festivalgangers.


Dus waar wacht je nog op? Klik op solliciteer hier, bekijk de beschikbare posities en meld je vandaag nog aan! Wees er snel bij, want de planningen vullen zich razendsnel.


#workwithfriends #workwithfesticrew 


"FESTICAMP WAS ON FIRE"

De beste crew krijgt je niet door af te wachten maar door te investeren in onze jobstudenten en werknemers.

Afgelopen week hebben we met onze coördinatoren, Crewchiefs en hosts een opleiding gevolgd voor kleine blusmiddelen. Vereniging Voor Verkeersveiligheid VZW heeft voor ons een specifieke opleiding ingericht hiervoor met focus op camping gerelateerde omstandigheden.
We hopen het nooit nodig te hebben maar zijn alleszins geruster op onze jobs door deze training.Gezocht: 1.000 jobstudenten                                                    

Afgelopen weken kwam FestiCrew in de krant, we verschenen met onze oproep bij meerdere kranten en haalden zelfs het nieuws en de radio. Onze boodschap is duidelijk: studenten gezocht voor het komende festivalseizoen. Samen met jullie proberen we onze kaap van 1000 studenten te bereiken om er deze zomer samen een geweldig FestiSeizoen van te maken.

Zag jij onze artikels al passeren? Check ze hieronder en deel ze:

BEEPLE

Vanaf dit jaar schakelen we over op een nieuwe planningstool. Het eerder gekende Book’u wordt vervangen door Beeple. Met Beeple gaan er meer functionaliteiten mogelijk zijn waarmee we onze planning voor FestiCamp en FestiTent optimaliseren.


Vul nu je profiel aan op Beeple door te surfen naar: planning.festicrew.be (zet ‘m ineens tussen je favorieten) en geef je eerste beschikbaarheden alvast door.

Log in

Nieuwe collega's

Jul

Junior productieassistent

FestiCamp


Jul liep hier enkele maanden geleden nog stage en maakt sinds oktober 2022 deel uit van het FestiCamp-team. Onder leiding van Thomas vormen zij samen het productieteam.

Chiel

Uitvoerend projectcoördinator              

FestiTent


Chiel mochten we ook verwelkomen in ons team. Hij zal als projectcoördinator samen met Steven de FestiTent-projecten in goede banen leiden.